Bra att laget har med sig
Kvast och curlingskor/glidsula
Frukt
Fruktlåda
Kniv
Vattenflaska (alla i laget)
Plåster, huvudvärkstablett
 
Kolla upp tävlingsregler
Ha koll på hur många omgångar, i yngre juniortävlingar är det ofta 6 omgångar.
I yngre juniortävlingar är det oftast en liten fruktstund efter 3 omgångar – då coach/förälder går ut till lagen och pratar/ger dem frukt.
Även i äldre juniortävlingar är det fruktstund, men inte alltid. Då är det oftast 8 omgångar och fruktstund efter 4 omgångar.
Vem börjar, ibland lottning, ibland tee-dragning.
Kan vara bra att ta reda på hur tee-dragning går till.
Kolla upp om det är någon träning innan första match.
 
Som åskådare
Tofflor, sittplätt, extra tröja – kan vara lite kallt i vissa hallar. I vissa hallar finns det både tofflor o sittplätt att låna, men inte alltid.
När det gäller att heja på sina juniorer så tänk på att curling är en gentlemannasport, man applåderar åt bra stenar, både för egna laget och för motståndarna. Här är ett litet utdrag från Svenska Curlingförbundets hemsida, http://www.curling.se/SPELA/OMCURLING :
Curling är en urgammal sport. Den härstammar från 1500-talets Skottland. Det var och är en gentlemannasport. Än idag på alla nivåer är den sociala ingrediensen innan, under och efter matchen nästan lika betydelsefull som den sportsliga. Ja, den är en del av sporten.
Man lyckönskar varandra ”god match”, eller ”god Curling” innan. Man säger ”bra sten” eller ”bra spelat” när motståndarna gör något som imponerar. Man visar aldrig öppet glädje över motståndarnas missar. Efter genomförd match tackar man för god kamp och säger Grattis. Detta arv för alla Curlare vidare. Vi är stolta över vårt ursprung, stolta över vår sport som överlevt så länge och som har något fint att bevara och utveckla idag och i morgon.