Dag 7 torsdag 20/2
Sista dag med gruppspelsmatcher. Tjejerna möter Ungern och Norge. Matchen mot Ungern blir jämn men Sverige vinner men en dragning på sista stenen som stannar precis i tid. Killarnas match mot Ryssland är en måste match för att nå slutspel men blir tyvärr en förlust och killarna slutar precis utanför slutspel på en 5:e plats. Inför tjejernas avslutande spelpass finns en chans till en 6:e plats om vi vinner och övriga matcher slutar till vår favör. Efter en jämna match där vi ligger för vinst med en bra skotte inför Norges sista två stenar tror vi på vins. På första stenen sätter hon en svår snedskjuting ner på vår skotte och ligger nu istället skotte bakom guarder.  Emma drar runt och lägger sig andra sten fryst ovanpå skotten och nu ligger det för skilje. Norge spelar ett slag och invick på egen sten och stannar precis på locket för vinst. Därmed går Norge om oss i tabellen och vi slutar 9:a. Det är små skillnader som avgör hur det går. Tjejerna har gjort överlag mycket bra matcher men tappat på slutet. Vi tar med oss många lärdomar här ifrån och kommer igen starkare nästa gång.

Dag 6 onsdag 19/2
Dagen startade bra med vinst för killarna mot Nya Zeeland 6-2. Där efter blev det lunch på ett nytt ställen maten här är ganska okej. Priserna är låga ca 100kr för en öl och t ex en pizza eller pasta. Tjernas match mot Lettland började kl 14:00 och vinst var ett måste för att hoppet om slutspel skulle finnas kvar. Tyvärr lyckas vi inte ta hem den matchen trots en 3:a i i tionde och skilje där vi lyckas få till ett riktigt bra läge men den Lettiska fyran kommer runt guarden med en bak 8:a fart och trycker ned den svenska skotten och de vinner. Idag hade vi bokat bord för att äta middag med tjejerna, trevligt att få lite sällskap. Sedan till baka till arenan för att se killarnas kvällsmatch mot Tyskland som tyvärr slutar med förlust. Killarna har dock chansen till slutspel om de vinner mot Ryssland imorgon.

Dag 5 tisdag 18/3
Idag var det dubbla matcher för tjejerna. Först en TV sänd match mot Ryssland. Vi fick en bra start. Den Ryska fyran missade lite och efter halva matchen leder vi 6-1. Bra spel från tjejerna och Ryssland ger upp efter 9:e 8-3. Samtidigt som supportergänget åker på guidning spelar killarna mot Italien och vinner en tajt match med 5-4.
Tillsammans med det Kanadensiska tjejlagets föräldrar hade vi bokat en guidad busstur runt Krasnoyarsk. En väldigt grå stad men nu har vi sätt statyn av Lenin, Pujskin och några fler. Promenerat på huvudgatan och längs den stora floden.
Andra matchen ikväll blev ytterligare en strålande uppvisning av tjejerna som spelade ut Danmark och vann 9-2. 

Dag 4 måndag 17/3
Ny dag och nya spelpass började med att killarna mötte Norge kl 9:00 en match som slutade med att Sverige stal i skilje för vinst. Sedan möte tjejerna Korea kl 14, ett mycket bra lag och tjejerna spelade riktigt bra fram till 8:e omgången då ledde Korea 6-5. I nionde satsade mat allt på att stjäla en poäng och det gick inte vägen matchen tog slut 5-10. Efter ett besök på en lokal grill där ingen pratade annat än ryska var det dags för match igen för killarna mot USA. Ytterligare en jämn match som Sverige ledde hela vägen fram till sista omgången då USA för till en trea och lika 8-8. Ny skilje där grabbarna lyckas hålla rent och det blir en enkel chap på sista för vinst.

Dag 3 söndag 16/2
Idag hur det varit full speldag med två flickpass och ett pojkpass. Tyvärr fick vi inte med någon vinst idag även om det var nära i kvällens match mot Japan för flickorna. Tjejerna mötte Kanade i morse och efter en något för lång dragning i tredje mote en två stod det 0-4 och vi kom aldrig in i matchen. Sedan mötte killarna Skottland och efter en stulen 3:a i tredje till 1-5 var det roliga över även där matchen slutade 3-7. Kvällens match mot Japan för tjejerna varjen jämn kamp där vi låg bra till och hade 6-4 efter 8:e men i nionde gjorden Japanerna några bra stenar och vi några små missar och de tog en fyra till ledning 6-8 inför sista. Tyvärr lyckas vi inte få till en kvittering och matchen slutar 6-9.

 

Dag 2 lördag 15/2
Landar i Krasnoyarsk 05:40. Den förbokade transfern väntar på oss i ankomsthallen. Ute är det mörkt och bara -14C. Guiden berättar just nu är det varmare än normalt här. Bilresan in till staden och hotellet tar 30min. Nu behöver vi några timmars sömn så vi orkar med resten av dag. Killarna vann sin första match mot Schweiz på förmiddagen när vi sov. Tjejerna spelar sin första match kl 14:00. Dags att gå till hallen nu.
Blev tyvärr ingen vinst för tjejerna i första matchen, en bra match där vi har kontrollen och ledning 9-5 efter 7:e men Schweiz gör en stark avslutning och vinner 9-10. I kvällens match förlorarde killarna mot Kanada. Nya tag i morgon.

Dag 1 fredag 14/2
Supportergrupp samlas på Arlanda 9:30 för avfärd mot Krasnoyarsk i Ryssland. Flygning 1 till Moskva avgår 12:30. Anländer Moskva c 2 timmar senare, passerar passkontroll utan problem och förflyttar oss till inrikesterminalen där nästa flyg till Krasnoyarsk år. Planet avgår 20:45 Moskva tiden.