Author: admin

Hej alla curlare och God fortsättning på Julen,

Tyvärr tar smittspridningen fart igen och från och med den 23/12 gäller nya restriktioner. Denna gång får vi dock fortsätta med träning och klubbspel men för att kunna genomföra det krävs det vissa anpassningar. I varje utrymme i lokalen måsta varje person ha mins 10m2, detta är inget problem ute på isen men i klubb och omklädningsrum är det trångt ca 60m2 vilket betyder att vi max kan var 6 personer där samtidigt. För att inte överskrida det behöver vi slussa in och ut till spel ett lag i taget. Samma gäller vid uthyrningar.

Från och med nu måste alla komma ombytta till curlinghallen endast skobyte på plats. För att få delta i spel måste man vara fullt frisk och får inte uppvisa några sjukdomssymtom. Vi vill också uppmanarna alla som inte redan gjort det att vaccinera sig. Att vaccinera sig är det bästa sättet att undvika allvarlig sjukdom och spridning av covid-19 ( enligt Folkhälsomyndigheten).

Exempel internspel:
Isansvarigt  lag har isen klar 19:00 och samtliga i laget befinner sig inne i hallen senast 18:55. Laget de möter kommer och byter skor 18:55, matchstart 19:00.
Lag 1 på andra banan skall då komma 19:00 och byta skor och gå in i hallen. Deras motståndare kommer 19:05 och byter skor. Match 2 startar 19:10.

Vi matchslut lämnar förlorande lag isen först och går ut och byter om. Vinnande lag plockar i stenar och går sedan ut och byter om. Blir andra banan klar innan första banan hunnit ut får de vänta på sin tur.

Exempel uthyrning:
Ansvariga har isen klar till uthyrningens start. Man släpper in 4 personer i taget, övriga får vänta utanför, när första 4 har gått in i curlinghallen kan nästa 4 släppas i för ombyte osv. Samma vid avslut, 4 personerinfo får gå ut och byta om i taget. Sista gruppen ska ha lämnat klubbrummet 18:50.

Mvh
Styrelsen
Mjölby AI Curlingförening

Tags:
Categories: Okategoriserade